Bij de bouw van de corridor voor de Oude Kerk in Zwijndrecht was zorgvuldigheid geboden.

Op het terrein van de kerk staan twee gebouwen. De Oude Kerk, een laatgotisch gebouw met uitbreidingen uit de 17e eeuw en circa 1875, en het gebouw Eltheto met daarin onder andere zalen. Tussen beide gebouwen liep een corridor – een overdekte gang – van circa 20 meter. Die moest totaal vervangen worden.

De leden van de hervormde wijkgemeente verzorgden zelf de sloop, tot aan de fundering. Nadat deze door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd was, konden wij aan de slag. En dat was een precies klusje, vertelt hoofdtimmerman Niek. “De nieuwe corridor heeft een staalconstructie, en de voetplaten daarvan moesten precies op de juiste plaats in de fundering komen. Dat moest echt op de millimeter kloppen. En dan moet de funderingskist tijdens het storten van het beton dus niet uitgeduwd worden.”

Er ging dus veel tijd zitten in het meten en de voorbereiding. Met resultaat: de staalconstructie paste perfect. “Daarna was het een zaak van afwerken,” vertelt Niek. “We hebben glas in de zijwanden geplaatst en een dak van PVC gemaakt, dat is steviger en door de lichte kleur koeler in de zomer. En natuurlijk moest het ook van binnen netjes worden afgewerkt.”