“Toen wij in dit oude herenhuis aan de slag gingen, was al duidelijk dat onze opdrachtgever van de benedenverdieping een bed & breakfast wilde maken. Maar bij een monumentaal pand heb je daarvoor nogal wat vergunningen nodig, en die wilde hij zelf regelen. Wij zijn dus eerst boven aan de slag gegaan met de opbouw en verbouwing van bovenliggende verdieping. De opbouw was eigenlijk afgeschreven, maar door hem te repareren en opnieuw te bekleden, hebben we ‘m weer helemaal opgeknapt.

Toen een jaar later alle vergunningen rond waren, hebben we ook de benedenverdieping onder handen genomen. Oorspronkelijk zouden we alleen twee kamertjes maken, maar we kwamen er al snel achter dat de isolatiewaarde echt 0 was. Bovendien waren een aantal zaken slecht opgebouwd. Daarom hebben we er in overleg met de klant voor gekozen om de benedenverdieping volledig te slopen en daarna vanuit de basis góed op te bouwen en te isoleren. Dus uiteindelijk hebben we alles gedaan: eiken vloeren, vloerverwarming, isolatie, muren, daglichtkoepels, wc’s, badkamers, de complete binnenbouw. Dat was nog best een uitdaging, want we hadden relatief kort de tijd voordat de eerste gasten verwelkomd zouden worden. Het weer werkte ook niet echt mee. Maar uiteindelijk is het gelukt!

Voor de puntjes op de i hebben we een binnenhuisarchitect ingeschakeld. Daardoor matcht de inrichting met het karakter van het pand.  Echt gaaf om te zien hoe het allemaal samen is gekomen. Ik ben er nog een aantal keer terug geweest en heb er zelfs een keer overnacht met mijn vrouw. Leuk om te laten zien waaraan je gewerkt hebt!”