“Het was een gewoon huis met een schuin dakje en een schuur erachter. Na deze totaalrenovatie is het een lichte, moderne, ruime en gelijkvloerse woning geworden. Daarvoor moest wel de hele gevel eruit!

We zijn begonnen met een kleine aanbouw aan het huis te maken. De schuur hebben we bij de woning getrokken. De oude L-vormige gevel hebben we er helemaal uitgebroken en er is een compleet nieuwe gevel ingegaan, die we 1,5 meter naar buiten toe hebben geplaatst.

De grootste uitdaging was om na het wegslopen van de wanden de totale constructie op te vangen. De muren bleken anders te lopen dan verwacht, waardoor de hele staalconstructie weer aangepast moest worden. Dat kostte wel wat rekenwerk. We hebben er wel eer van, want diezelfde staalconstructie is deels zichtbaar gebleven als eigentijdse en functionele toevoeging aan het interieur. Dankzij drie ramen in het plafond is de hele ruimte lichter en ruimtelijker geworden. En je kunt nu als je in de keuken omhoogkijkt zo de lucht zien. The sky is the limit!”