“Deze woning is op twee minuten lopen van mijn huis. Het is een vrijstaande villa met een lap grond eromheen. Toen wij aankwamen was het een oud, leeg huis waar veel aan moest gebeuren. Het was een leuke klus en we hebben het in een mooie tijd kunnen opleveren!

We zijn begonnen met een flinke aanbouw om de woning levensloopbestendig te maken. De aanbouw was ongeveer 3 bij 12 meter, best hoog dus! We hebben van tevoren alles goed uitgerekend en berekend, van de bekisting tot het storten van de wanden. Juist van die voorbereiding heb je later profijt, als alles goed is gegaan en het netjes is.

Na de aanbouw was de rest van het huis aan de beurt. We hebben nog een badkamer gemaakt op de begane grond. We hebben alles geïsoleerd, opnieuw geraggeld en een nieuw plafond gemaakt. De gevels zijn bekleed met hout. Ietsje meer werk, maar zelf vind ik het ook mooier. Het was dus echt een grote verbouwing, maar het is er wel enorm van opgeknapt. En als je dan alles helemaal af ziet, met meubels en al, dan realiseer je je dat je echt een huis voor iemand hebt gemaakt.”