“Dordrecht is een stad met veel prachtige, historische panden. Dit oude gebouw is daar één van. Helaas was er door de vele aanpassingen in het verleden weinig meer over van de grootse architectuur van toen de gevel net werd gebouwd. Wij hebben met deze renovatie laten zien dat het ook anders kan!

Dit was mijn eerste klus in de rol van uitvoerder. Best spannend, want het pand was echt aan een grondige renovatie toe. De klant wilde graag dat wij de buitenzijde helemaal op zouden knappen. Op de begane grond en de eerste verdieping moest een herenmodezaak komen. We hebben eerst geïnventariseerd wat er in het pand was en wat we daarmee konden doen. Bestaande materialen hebben we zoveel mogelijk hergebruikt, waaronder de houten vloerconstructies.

Bij zo’n pand is het belangrijk om de historische uitstraling eer aan te doen. Daarom is er eerst onderzoek gedaan naar de bestaande kleuren van de gevels en kozijnen. We hebben nieuwe stalen kozijnen met stopverflook in de gevels geplaatst.

Daarnaast moesten we fikse constructieve ingrepen uitvoeren. Daarvoor moest er een zware staalconstructie in. We hebben geheid door middel van boorpalen. En dat allemaal onder flinke tijdsdruk! Uiteindelijk is er een prachtige winkelruimte ontstaan en hebben we de gevel in oude glorie kunnen herstellen. Iedere keer als ik erlangs loop, kijk ik met plezier en trots terug op dit mooie werk. Ik zou het zo weer willen doen. En dat ons werk werd gewaardeerd met de Dordtse puienprijs, is een hele mooie bonus!”