“Soms moet een woning bijna gesloopt worden om alle wensen van de opdrachtgever uit te kunnen voeren. Dat was bij deze woning in Hendrik-Ido-Ambacht zeker het geval! Alleen de muren zijn blijven staan. De renovatie was ook wel nodig, want aan deze villa was al sinds de jaren ’60 niets meer gedaan. We moesten dus flink aan de bak om het weer om te toveren tot een huis anno nu.

Eerst hebben we de woning geïsoleerd. Ook hebben we zonnepanelen geplaatst en de gasafsluiting met een warmtepomp overbodig gemaakt. De bovenverdieping was een vliering, maar moest echt een leefverdieping worden. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben we het dak opgevijzeld. Daarna is er een nieuwe staalconstructie in gegaan. Het dak is 1,5 meter hoger geworden. Dat heeft er samen met de nieuwe dakkapellen voor gezorgd dat er mooie, ruime slaapkamers zijn ontstaan. Het heeft tijdens het project nog flink gesneeuwd, maar gelukkig hebben we ons tijdens deze opdracht nooit op glad ijs bevonden.

Het resultaat is een oude woning in een compleet nieuw jasje. Leuk om te zien dat de klant er ook blij mee was en ons tijdens de werkzaamheden regelmatig kwam verrassen met een vrijdagmiddagborrel!”