Eind 2019 begonnen Bas en Nikolina een eigen zaak in Hendrik-Ido-Ambacht. Hun droom viel echter in duigen toen na drie maanden corona de kop opstak. Bovendien bleek het pand vervallen en verouderd. Door een nieuwe eigenaar en het team van Krijgsman Bouw kreeg het jonge stel een nieuwe kans in een totaal vernieuwd gebouw met meer praktische ruimte en een open en luxe uitstraling. Op 25 augustus 2023 ging Vecera open. Maar dat ging niet zonder slag of stoot.

“Het pand bestond uit drie oude pandjes die bij elkaar waren gevoegd door wat doorbraken. Daardoor was de ruimte onoverzichtelijk en onpraktisch, met allerlei op- en afstapjes. Logisch dat de nieuwe eigenaar van het pand daar wat aan wilde doen. Hij wilde bovendien een lichtere, meer luxe uitstraling. Maar dat moest wel haalbaar zijn natuurlijk.

Wij hebben daarom al voor de koop een grove kostenraming gemaakt. Toen die akkoord was, zijn we met een constructeur en Stijl Architecten aan de slag gegaan. Ook de gevel en de entree moesten namelijk helemaal anders. En dat is gelukt. Zelfs binnen de 6 maanden die de klant wilde én binnen het budget. We hebben werkelijk álles verzorgd, van sloop tot het ophangen van de lampen. Op de bovenverdieping hebben we een aparte ruimte gemaakt voor zakelijke bijeenkomsten.

Natuurlijk kom je daarbij de nodige verrassingen tegen. Onverwachte constructies, dubbele plafonds, boven vonden we zelfs 80 centimeter ruimte achter een wand… Dan kun je niet zonder het vertrouwen dat wij van deze klant kregen en krijgen. En zonder ons enthousiaste team van eigen mensen en onderaannemers. Soms waren er wel 15 mensen tegelijk aan het werk. Iedereen vond het leuk om mee te kunnen werken aan zo’n unieke verbouwing van zo’n markant pand.”