“Onze opdrachtgever had een kavel gekocht en wilde daar een mooi huis op laten bouwen. Bijzonder voor mij is dat ik dit huis van fundering tot de nok samen met mijn vader heb opgebouwd, die toen ook nog bij Krijgsman Bouw werkte. Bij het ontwerp is veel aandacht geweest voor licht en ruimte. Ook hebben we samen met de opdrachtgever bewuste materiaalkeuzes gemaakt. We hebben gekozen voor onderhoudsvrije en verduurzaamde materialen zoals kunststof kozijnen en volkernbeplating.

De woning heeft geen gemetselde buitenmuren. Het was een gestuukte buitenmuur met flink wat isolatie erin. De bewoner wilde ook graag een rietgedekte woning in plaats van een ‘normaal’ pannendak. Dat zijn de leuke details die iets aan een woning toevoegen.

De rieten kap was een mooie uitdaging voor ons hele team. Op kantoor hebben ze een tekening gemaakt. Vanuit die tekening hebben wij op de zaak zelf de kappen van houten prefab elementen aan elkaar geschroefd. Dat vraagt om een goede communicatie tussen werkvloer en kantoor. Het moment dat je alles in elkaar hijst en het allemaal keurig netjes in elkaar staat… dan ben je als bedrijf best wel trots. En  aan het eind van het verhaal staat er een mooi huis, goed opgeleverd en de klant is dik tevreden. Missie geslaagd!”