“Deze kleine boerderij met koeienstal en oude schuur staat in het hart van de Dordtse Biesbosch. De gebouwen hadden jarenlang leeggestaan, toen onze opdrachtgever ze wilde omtoveren tot een bed & breakfast met horecagelegenheid en vier gastenkamers. Daarvoor moesten we de woning volledig renoveren en uitbreiden. Verschillende sloopmaterialen hebben we hergebruikt in het interieur.

Het is een oud pand. Dan is het niet vanzelfsprekend hoe het gebouwd is. Tekeningen waren er ook niet. Dus het was een leuke uitdaging om van het platte dak een puntdak te maken. Dan ben je de hele tijd aan het kijken hoe de oude constructie loopt en of het sterk genoeg is om de nieuwe constructie te dragen. Uiteindelijk is dat allemaal goed gelukt.

Omdat het middenin een natuurgebied ligt, hadden we te maken met extra regels. Het transport van en naar het gebouw moest beperkt blijven tot één keer per dag. Ook hadden we rekening te houden met de eerste gasten van de B&B: een kerkuil en een kolonie vleermuizen. De schuurdeur mocht bijvoorbeeld eerst niet open, we moesten de vleermuizen afschermen en we hebben een tijdelijk verblijf voor de kerkuil moeten maken. Dat was het unieke aan deze klus: we zaten middenin de natuur. Er kwam bijna niemand, op een paar wandelaars na.

Ik kijk erop terug met een trots gevoel. We zijn er later nog met een bedrijfsuitje gaan eten. Leuk om het dan in bedrijf te zien. En echt een aanrader trouwens om eens langs te gaan!”