“Achter het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht, aan de dijk, staat een oude boerderij. Onze opdrachtgever wilde dit pas aangekochte dijkhuisje flink uitbreiden tot een volwaardige gezinswoning. In overleg met de architect restaureerden we het oude huisje en plaatsten we er een flinke aanbouw tegenaan in een moderne stijl. Eigenlijk was het meer een compleet huis dan een aanbouw, want de aanbouw was groter dan het huis zelf!

We hebben de dragende constructie voor het metselwerk gezet en daarachter hebben we de aanbouw gebouwd. De fundering was op staal, de rest is allemaal van hout. De dakpannen lopen van de nok tot de grond, dus we hadden geen metselwerk.

De uitdaging was dat het echt een renovatie was. In een oud pand is alles scheef, waardoor je geen recht punt hebt om vanuit te meten. We hadden geen details, alleen een tekening van hoe het moest worden. De rest hebben we tijdens het werken moeten uitzoeken. We waren de hele tijd in oplossingen aan het denken en dat is goed gelukt. Aan de binnenkant is het een praktische woning geworden, aan de buitenkant is het contrast tussen oud en nieuw mooi zichtbaar gebleven. Daar ben ik het meest trots op: dat je iets nieuws naast iets ouds hebt neergezet, maar dat het zo in elkaar verweven is dat het niet misstaat.”